LEERKRACHT BASISONDERWIJS - PATER VAN DER GELDSCHOOL - WAALWIJK

PABO

Na de zomervakantie in 2011 ben ik gestart aan de Fontys Pabo in Den Bosch. Een geweldige introductieweek zorgde ervoor dat ik mij meteen al helemaal thuis voelde op mijn nieuwe school. De kleinschaligheid en betrokkenheid van docenten maar ook bestuursleden vond ik erg prettig.

Het eerste kwartaal van de Propedeuse zijn we gestart met het maken van een Personal Magazine. Dit vond ik zo’n ontzettend leuke manier voor het uitwerken van producten dat ik nog steeds ieder kwartaal een eigen magazine maak. Al mijn magazines zijn te vinden onder het kopje ‘Online magazines’.

Het eerste jaar heb ik stagegelopen op OBS De Hoef in Waalwijk, in de groepen 1/2 en 7.

In Juli 2012 heb ik mijn Propedeuse gehaald.

Na de zomervakantie van 2012 ben ik begonnen aan de Hoofdfase. Er zijn dit schooljaar veel uitdagingen op mijn pad gekomen, waaronder De Mediamachine. Een website ontworpen door studenten voor kinderen uit het basisonderwijs, die zich willen richten op de combinatie tussen kunstzinnige oriëntatie en nieuwe media. Zie hiervoor het kopje ‘De Mediamachine’.

Het schooljaar 2012-2013 heb ik stagegelopen op basisschool de Pater van der Geld in Waalwijk, in de groepen 4 en 8.

Het eerste half jaar van het schooljaar 2013-2014 heb ik stagegelopen in groep 6 van basisschool De Duinsprong in Drunen.

Eind januari 2014 heb ik de Hoofdfase met een assesmentgesprek afgesloten. Hierna heb ik zowel de Minor Bewegingonderwijs als de Minor Kind, Leren en Media succesvol afgerond.

Dit schooljaar ben ik gestart met afstuderen op basisschool de Pater van der Geld in Waalwijk. Na 25 dagen stage in groep 6 heb ik in groep 7 mijn BLOKstage afgerond (5 weken verantwoordelijk voor de klas).

Vanaf 13 april t/m de zomervakantie ga ik op de Pater van der Geld fulltime vervangen in groep 5.

Tijdens het afstuderen doe ik ook praktijkgericht onderzoek. Mijn onderzoek is gericht op social media opvoeding in de bovenbouw van het basisonderwijs. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Op 25 juni heb ik mijn competentie examen 3 succesvol afgerond. Dinsdag 14 juli mag ik mijn diploma in ontvangst nemen.